Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Svælget

Svælget

Svælget (Phrynx), bedre kendt som halsen, er et slimhindebeklædt muskulært rør, der går fra bagerste del af næsen og munden, ned til luftrøret og spiserøret. I svælget passerer den luft, vi indånder, samt den mad og væske, vi synker. Mundsvælget omfatter polypperne, mandlerne, tungeroden, den bløde gane og bagvæggen i svælget bag mundhulen. I nedenstående blogindlæg kan du læse meget mere om svælget, dets funktioner samt behandlingsmetoden med snorkeskinne. Hvis du har spørgsmål kan vi som erfaren tandlægeklinik hjælpe dig. Du er derfor altid meget velkommen til at kontakte os.

Sygdomme i mundslimhinden

Mundslimhinden udgør beklædningen af mundhulen, dvs. kinderne, læbernes inderside, tungen, mundbunden, ganen og tandkødet. Mundslimhinden indeholder spytkirtler, der bader slimhinde og tænder i spyt og holder slimhinden konstant fugtig. Sygdomme i mundslimhinden kan er meget individuelle. De kan være lokale, men kan også opstå i forbindelse med, at man lider af en almen sygdom, mangler vitaminer og mineraler eller tager mange forskellige slags medicin. Dette er noget tandlægen vil hjælpe dig med at finde ud af. I de fleste tilfælde vil det kræve et evt. samarbejde mellem din læge og tandlæge, for at stille den korrekte diagnose på en mundslimhindeforandring. Ved et samarbejde mellem læge og tandlæge kan der dykkes ned i din sygehistorie og almene helbredstilstand.

Har du sygdomme i mundslimhinden er det vigtigt at du kontakter din lokale tandlæge. Ved det regelmæssige tandeftersyn undersøger tandlægen mundslimhinden. Du bør dog opsøge din tandlæge, hvis du oplever forandringer i mundslimhinden, fx sår der ikke heler eller smerter, som er generende for din dagligdag. Én ting er sikkert. Du bør heller kontakte din tandlæge én gang for meget end én gang for lidt. Hvis du ikke allerede er tilknyttet en tandlæge i nærheden af din bopæl eller arbejdsplads, bør du vide at vi hos VORES TÆNDER altid har åben tilgang for nye patienter, hvorfor du med fordel kan benytte os som din foretrukne tandlægeklinik.

Snorken – Svælget

Når du snorker skyldes det vibrationer, som opstår i det bløde væv i området fra næsen og ned til strubehovedet. Dette kaldes for svælget. Vibrationerne skyldes en afslapning af dine muskler i halsen, hvorved der afslapningen frigives mindre plads i svælget. Med andre ord indsnævres svælget.

Indsnævringerne, som opstår i svælget, giver mindre plads til at trække vejret ind og ud. Dette skyldes den måde vores ansigt er bygget på eller forstørrede bløddele i mund, næse og svælg. Når vi ligger ned og slapper af, især på ryggen, vil tungen og andre bløddele falde tilbage og lukke af for luftvejene. Herved sker en indsnævring. De faktorer, som kan være årsag til indsnævring af svælget, kan være:

 • En stor tunge
 • Store mandler
 • Hævede slimhinder ved allergi eller forkølelse
 • Underkæben er smal eller står langt tilbage
 • Overkæben er smal eller ikke fuldt udvokset
 • Afvigelser af kæberne

Individuelle snorkeskinner

Hos VORES TÆNDER Tandklinik har vi gode erfaringer med snorkeskinner. Dette skyldes at behandlingen med snorkeskinner har vist god effekt på snorken og søvnapnø. Skinnen har vist sig at kunne reducere eller fjerne symptomer som søvnløshed, koncentrationsbesvær, træthed og hovedpine. Desuden har flere undersøgelser vist, at behandlingen er lige så god og i mange tilfælde bedre end en succesfuld kirurgisk behandling. Skinnen er udformet i akryl og har bøjler, som går op omkring flere tænder og en bue fortil. Skinnen fremstilles individuelt, så den passer præcist til hver enkelt patient.

Vil du have hjælp mod snorken, så er en individuel skinne således den hurtigste vej til helt at undgå snorken. En snorkeskinne stopper snorken med det samme, da den hjælper så snart den er i munden. Den holder munden- og halsens bløddele væk så luften kan passere frit og lydløst. Behandlingen er enkel og har ingen/få bivirkninger Skinnen er meget komfortabel og let at anvende. Det kræver dog lidt tilvænning at sove med skinnen i munden, da muskler og ikke mindst kæbe skal vænne sig til den nye position, som skinnen sætter underkæben i, så der kan opstå muskelømhed. Nogle vil mærke en let ubehagelig følelse i tænderne og nogle vil opleve en øget spytsekretion.

Inden for 2 uger vil kæber, muskler og ikke mindst tænder have vænnet sig til skinnen. Du vil desuden opleve, at snorken er blevet mindre og at vågne mere veludhvilet. Nogle vil opleve et ændret sammenbid om morgenen, som vil rette sig ind efter en times tid. Et godt råd er at tygge sukkerfrit tyggegummi i 5-10 minutter for hurtigere at hjælpe kæben på plads.

Obstruktiv søvnapnø?

Obstruktiv søvnapnø er en medicinsk tilstand, hvor man stopper med at trække vejret i perioder på 10-50 sekunder i løbet af søvnen. Når svælget er indsnævret betragteligt, opstår der en modstand, så det bliver sværere at trække vejret. Man begynder at hive luften ind med større kraft for at få tilstrækkelig luft ned i lungerne. Når luften hives ind med denne større kraft, suges svælgets vægge mod hinanden, så svælget lukkes helt til, og herved opstår et stop af vejrtrækningen; søvnapnø.

Når der ikke kommer tilstrækkeligt med luft ned i lungerne, vil mængden af ilt i blodet falde. Når mængden af ilt i blodet bliver lavere, sendes et alarmsignal til hjernen. Fra hjernen sendes nu signaler til musklerne i kroppen, så de kan åbne op for svælget. Kroppen reagerer ved at lave en lille opvågning, men dette lægger man sjældent mærke til. Når mængden af ilt i blodet bliver normal, vil hjerne og muskler igen gå tilbage til normal tilstand og der kan opstå en ny søvnapnø. Flere af disse perioder med søvnapnø i løbet af natten kan give en ringe søvnkvalitet.

Symptomer ved søvnapnø

Ved søvnapnø kan man observere symptomer både i løbet af søvnen, men også i løbet af dagen.

Man kan opleve, at:

 • Sove uroligt
 • Svede under søvnen
 • Have øget behov for vandladning i løbet af natten
 • Være påvirket af træthed/søvnighed i dagtimerne
 • Have morgenhovedpine
 • Have større irritabilitet i dagtimerne
 • Mental forstyrrelser
 • Falde uønsket i søvn
 • Forhøjet blodtryk
 • Have nedsat koncentrationsevne

Har du eller din partner en mistanke om, at du kunne have sygdommen søvnapnø er der således flere steder at hente hjælp. Du kan kontakte din tandlæge, som vil undersøge din mund og kæberegion, hvorefter tandlægen kan tilbyde dig en individuel fremstillet skinne, som vil hjælpe dig med søvnapnø. Hos VORES TÆNDER Tandklinik kan vi hjælpe dig. Vores kompetente team af behandlere har stor viden og erfaring inden for området, hvorfor du trygt kan komme til en konsultation og høre hvordan vi kan hjælpe dig. Hvis ikke tandlægen kan løse dine årsagsproblemer vil du viderestilles til din læge.

Vi håber på at kunne hjælpe dig!

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid