Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Rodbehandling pris?

Rodbehandling pris?

Rodbehandling pris? En rodbehandling, også kaldet endodontisk behandling på fagsprog, skal oftest laves i forbindelse med cariesudbrud. Hvis du har et dybt hul i en tand, kan der trænge bakterier ind i nerven, hvilket afslutningsvis vil medføre betændelse i det pågældende område. Når dette sker, er det ikke længere en løsning på problemet blot at fjerne det carierede væv og lave en fyldning. Hvis der først er en blivende infektion i tandens nerve, er en rodbehandling den eneste løsning, hvis tanden skal bevares. Det er bakterierne og deres affaldsstoffer, som giver betændelse i nerven. Hvis tanden ikke bliver rodbehandlet i tide, vil problemet kunne videreudvikle sig til rodspidsbetændelse. Din tand vil stadig godt kunne laves, men prognosen for det går godt er dog lidt dårligere. En rodbehandling kan også laves selvom nerven er død, da der kan stadig kan opstå betændelse. Nedenfor kan du læse meget mere om behandlingen, hvornår en tand bør rodbehandles samt prisen på en rodbehandling hos VORES TÆNDER Tandklinik.

Hvad er en rodbehandling? – Rodbehandling pris?

En rodbehandling er en procedure, hvor alt inficeret og betændt nervevæv renses ud fra tandens krone og rodkanaler. Når kronen og rodkanalerne er desinficeret og udrenset, fyldes rodkanalerne med et specielt rodfyldningsmateriale, som forhindrer bakterier i at geninficere kanalerne på ny. Efter en endt succesfuld rodbehandling er infektionen fjernet og den bakterielle trussel, der kan inficere knoglen, er således bortskaffet. Den omkringliggende knogle kan i den efterfølgende proces hele op igen på ny.

Når du har betændelse i nerven, vil du i de fleste tilfælde opleve at få tandpine. Det kan være meget smertefuldt at have betændelse i tandnerven, og det er derfor vigtigt at behandle betændelse i en tandrod for at forhindre følgesygdomme i munden og kroppen. Hos VORES TÆNDER Tandklinik tilbyder vi akut tandlægebehandling, hvorfor vi kan hjælpe dig, hvis du har tandpine eller andre former for akutte smerter. Vidste du, at ved at benytte os, som din foretrukne akut tandlæge sparer du akut-gebyret, hvis du i forvejen er vores patient. Hvis du er ny patient tilllæger vi blot din behandling et fast lavt gebyr. Desuden har vi udvidede åbningstider, hvorfor vi med sikkerhed kan imødekomme dine ønsker og behov.

Hvornår skal en tand rodbehandles?

Der kan være flere årsager til, at en tand har brug for en rodbehandling. Nedenfor er de hyppigste årsager til en rodbehandling oplistet:

  • Caries
  • Traume
  • Fraktur
  • Revner i tanden
  • Retentionsmæssige årsager

Rodbehandling pris – Hvad koster rodbehandling? 

En rodbehandling er en af de større typer af behandlinger vi udfører. Den givne tands tilstand er altafgørende for, hvor lang tid behandlingen tager. I nogle tilfælde er det muligt, at bevare dele af tanden og tandnerven, mens der i andre tilfælde må benyttes mere plastfyldning. Dette har betydning for længden af behandlingen. Generelt vil en behandling strække sig over flere uger, idet alle bakterier skal fjernes, og efter endt behandling observeres tanden typisk i adskillige måneder. Således at det sikres, at alt er som det skal være. På samme måde som varigheden af behandlingen afhænger af tandens tilstand, afhænger prisen også heraf. Prisen kan således variere efter, hvilken tand der skal rodbehandles.

En rodbehandling er naturligvis billigere, hvis det, som det ofte er tilfældet, er muligt at fjerne betændelsestilstanden i første behandling. Er det derimod tilfældet, at behandlingen må suppleres med en rodspidsoperation, vil behandlingens pris stige. Du kan se en udførlig liste over priser på vores behandlinger og se, hvordan dit medlemskab af Sygeforsikring Danmark har betydning for prisen på netop din behandling. Vidste du desuden at vi hos VORES TÆNDER Tandklinik tilbyder studierabat, finansiering samt tilskud til din tandbehandling.

Har du spørgsmål hertil, eller ønsker du en uddybende forklaring, er du altid meget velkommen til at kontakte klinikken.

Efter behandlingen

Efter en rodbehandling kan du opleve lette forbigående smerter i et par dage. Hvis smerterne tager til, skal du kontakte din tandlæge. En rodbehandling kan være en kompliceret behandling alt efter hvordan din tandrod er formet. I nogen tilfælde kan det ikke lade sig gøre at lave en normal rodbehandling, da rodkanalerne kan være for krumme til at tandlægens udstyr kan få renset ordentligt ud. Af denne grund vil der være brug for, at der bliver lavet en operation. I en operation af rodspidsbetændelse er prognosen at 60-90% af operationerne går som de skal.

Når du får lavet en rodbehandling vil meget af din egen tand blive fjernet, dette for at tandlægen kan komme ned til rodkanalen. Hvis rodbehandlingen går som den skal, kan tandlægen erstatte det manglende tand med det samme. En rodbehandlet tand er lidt mere følsom overfor tryk. Det betyder du kan komme til at overbelaste den uden at tænke over det. I værste tilfælde kan dette betyde at tanden flækker. Hvis din tand flækker på langs, er der kun en ting at gøre, at trække tanden ud. Hvis din tand er meget skrøbelig, vil tandlægen som oftest anbefale dig at få en krone på. Derved er der en meget lille risiko for den vil flække.

Nogle rodbehandlede tænder vil skifte farve med tiden. Farven kan skifte så meget at det bliver nødvendigt med korrigerende behandling af kosmetiske grunde.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid