Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Klinikassistent

Klinikassistent

En klinikassistent er i høj grad den, der får hverdagen på tandklinikken til at hænge sammen og patienterne til at føle sig godt tilpas. Men hvad laver en klinikassistent ellers og hvorfor er det vigtigt at tandlægen og resten af klinikken besidder klinikassistenter? Dette kan du blive meget klogere på i nedenstående blogindlæg, hvor vi har til formål at besvare disse spørgsmål.

HVAD LAVER EN KLINIKASSISTENT? 

En klinikassistent har en meget vigtig funktion på tandklinikken. Klinikassistenten er således limen i den travle hverdag, hvor alting skal gå op i en højere enhed. Jobbet som klinikassistent er et job med mange meget varierende opgaver. Som klinikassistent har man således en afvekslende hverdag, hvor det er vigtigt både med patientkontakt og assisterende kundskaber for at afhjælpe tandlægen under tandbehandlinger. Tandklinikassistenten skal have overblik, psykologisk sans og praktisk håndelag. Desuden er evnen til samarbejde og kommunikation vigtige kompetencer.

En tandklinikassistent kan selv behandle patienter. En assistent kan både pudse og fluorbehandle tænder, undervise i tandbørstning og tage røntgenbilleder. Desuden er det også klinikassistenterne, som varetager de administrative funktioner på klinikken. Dette indebefatter blandt andet at skrive regninger, bestille materialer, indkalde patienter til undersøgelser samt skrive og holde styr på patienternes individuelle journaler. Det er helt afgørende for patientens tryghed og sikkerhed, at klinikkens hygiejne er i top og denne opgave er vores klinikassistenter specialuddannet til. En klinikassistent har således en helt særlig opgave og ansvar for at varetage klinikkens hygiejneopgaver, så smitteoverføring undgås.

PATIENTERNES GARANTI FOR EN OMSORGSFULDBEHANDLING

En klinikassistents fornemmeste opgave er at varetage patienternes ønsker og behov. Når patienterne således sidder i tandlægestolen er det tandklinikassistentens opgave at fornemme, hvornår patienten har brug for særlig opmærksomhed og måske en beroligende hånd. Samtidig skal assistenten yde tandlægen effektiv assistance ved hele tiden at sørge for, at de rigtige instrumenter og materialer er klar. Dette kræver et godt overblik.

Hos VORES TÆNDER Tandklinik sætter vores klinikassistenter en ære i at være venlige, hjælpsomme samt imødekommende over for både patienter og kolleger. Vores team af både tandlæger, tandplejere samt klinikassistenter er blandt de dygtigste inden for deres felt.

EN UUNDVÆRLIG KLINIKASSISTENT

Klinikassistenter er i deres erhverv aldeles vigtige. Ved både at være tandlægernes højre hånd og patienternes bedste ven er deres funktion ikke til at undvære. Som patient vil du ofte møde klinikassistenten før tandlægen. Af denne grund er det assistentens fornemmeste opgave at møde hver enkelt patient i øjenhøjde. Nedenstående arbejdsopgaver er klinikassistenternes hyppigste:

  • Tandbehandling i samarbejde med tandlæge eller tandplejer.
  • Administrative opgaver.
  • Patientkontakt.
  • Røntgenbilleder, radiologiske undersøgelser samt generel mundhygiejne.
  • Forebyggende behandlinger og udførelse af dele af tandpleje- og behandling.

TANDKLINIKKENS SAMMENHÆNGENDE LIM

En klinikassistents kernefaglighed er således at assistere ved tandbehandlinger, lave tandrensninger og yde kompetent vejledning mht. forebyggelse. Ved at arbejde i teams bliver din tandbehandling og forebyggende tandpleje helt ideel. I og med professionerne jo selvfølgelig er forskellige giver blandingen af en tandlæge og assistent en perfekt kombination. Tandlægens kernefaglighed ligger i at behandle patienterne, hvor klinikassistenter i høj grad assisterer tandlægen og giver råd og vejledning i forhold til den forebyggende tandpleje. Dette sker i samråd med tandlægen eller tandplejeren.

Med kombinationen af tandlæger, tandplejere og klinikassistenter er vi flere faggrupper samlet om at give vores patienter den bedste behandling.

KLINIKASSISTENT JOB 

Ønsker du at vide mere om klinikassistenternes arbejde på klinikken er du meget velkommen til at kontakte os eller se en denne video fra Københavns Universitet om klinikassistentarbejde. Du kan også booke en tid hos en af vores dygtige tandlæger eller tandplejere, hvor en af vores faglige og imødekommende klinikassistenter samtidig vil være til din rådighed. Vi håber på at se dig på vores klinik.

Ønsker du at søge et job som klinikassistent er du meget velkommen til at klikke her og se vores eventuelle ledige stillinger.

 

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid