Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Kan alle få tandblegning hos en tandlæge?

Kan alle få tandblegning hos en tandlæge?

For de fleste af os mennesker betyder vores udseende, og dermed også tænder, meget for udstrålingen. At have gullige og misfarvede tænder kan betyde, at vi smiler mindre med tænderne, fordi ønsket er at skjule dem. Dette kan have en betydning for selvværdet. Løsningen finder du med en professionel tandblegning hos din tandlæge. I nedenstående blogindlæg kan du blive meget klogere på tandblegning, prisen på behandlingen samt hvilke faktorer der spiller ind for at du kan få en professionel tandblegning hos en tandlæge.

Misfarvede tænder? Svaret er tandblegning hos en tandlæge

Misfarvede tænder kan have stor indflydelse på dit selvværd og din lyst til at vise dit tandsæt frem til andre mennesker. Afhængig af årsagen til misfarvningerne fremstår tænderne i nuancerne gul og brun eller grå og sort. Misfarvningerne kan være placeret enten i emaljen eller dentin (tandbenet) og afhængig af, hvor dybt misfarvningerne sidder, kan det være sværere at blege dem. Af denne grund er det nødvendigt at komme til en konsultation hos tandlægen for at få vurderet, hvorvidt det er en mulighed at få bleget tænderne.

Misfarvning af tænder inddeles i uorganiske og organiske misfarvninger. De uorganiske misfarvninger opstår under tandens dannelse, når tanden bryder frem. Tænderne bliver misfarvet, fordi de bliver forstyrret under dannelsen i forbindelse med arvelige sygdomme eller medicin. Uorganiske misfarvninger ligger ofte dybt i tanden, og der skal derfor oftest bleges i længere tid for at opnå en ændring. Ved de organiske misfarvninger er det farvestoffer, som trænger ind i tænderne. Dette sker gennem hele livet. Farvestofferne stammer fra mad og drikkevarer som fx rødvin, gulerødder, te, kaffe, ketchup eller rygning. Nedenfor kan du læse meget mere om hvornår man ikke kan få en professionel tandblegning hos sin tandlæge.

Kan alle få tandblegning?

Det er ikke alle, hvis tænder egner sig til at blive bleget. Hvis du overvejer tandblegning, kan du starte med at forhøre dig hos din tandlæge. Tandlægen vil vurdere om en tandblegning er mulig, eller om dine tænders tilstand eller din situation betyder, at du ikke bør få bleget tænder på nuværende tidspunkt. Har du misfarvet tænder og skyldes disse udelukkende slid og aldring er det ikke muligt at blege tænderne. Fyldninger og keramiske kroner kan ikke bleges, og skal i værste fald skiftes efter en tandblegning. Derfor skal du altid rådføre dig med din tandlæge eller tandplejer, inden du starter på en tandbehandling.

For at være helt sikker på om dit individuelle tandsæt egner sig til en professionel tandblegning anbefaler vi at du kommer til en konsultation hos tandlægen. Her kan tandlægen vurdere om tænderne egner sig. Efterfølgende kan du i samråd med din tandlæge planlægge et tandblegningsforløb med afsæt i dine ønsker og behov.

Hvornår kan man ikke få en tandblegning?

Hvis du er under 18 år, kan du ikke få bleget dine tænder hos os. Man skal være myndig for at få foretaget en tandblegning på vores klinik. Derudover fraråder vi blegning af tænder hos gravide og kvinder der ammer. Dine tænder kan også være for skrøbelige til, at vi kan anbefale en blegning. Hvis du er ramt af huller i tænderne eller paradentose, vil det ikke være sundt for dine tænder at blive udsat for en blegning. Har du krone eller plastfyldninger, vil disse ikke ændre farve ved en blegning af tænderne. Derfor vil de have en anden farve end resten af tænderne, hvis du får foretaget en tandblegning. Det er dog muligt at få skiftet fyldningerne, så de matcher de blegede tænder. Vi foretager altid en individuel vurdering af din situation og dine tænder ved en forundersøgelse os.

Hvad er prisen på tandblegning hos din tandlæge? VORES TÆNDER Tandklinik

Prisen for blegning af tænder er 3.800 kr. For denne pris får du individuelt fremstillet blegeskinner og blegemiddel som er tilpasset til den periode, som tænderne skal bleges i. Blegningen foregår ved, at du får en skinne og blegemiddel, som du skal påføre tænderne derhjemme. Du får til start en grundig instruktion i, hvordan du skal blege dine tænder, så du er sikker på at vide, hvordan du skal gøre.

Forskellige former for tandblegning

På internettet tilbyder en masse udbydere forskellige former for tandblegning. Du bør dog være opmærksom på de mange udbydere kun tilbyder unisex skinner, hvorfor resultatet oftest ikke bliver som ønsket. Eftersom at skinnerne ikke er individuelt fremstillet bliver tænderne ikke bleget med samme tilfredsgaranti, hvorfor vi anbefaler hos VORES TÆNDER Tandklinik i Lyngby at få foretaget en professionel tandblegning, hvor resultatet med sikkerhed opnår dit ønskede resultat. Desuden blev det fra november 2012 pga. ændret lovgivning besluttet at det ikke længere er tilladt for andre end tandlæger at forhandle blegeprodukter, med mindre indholdet maksimalt er 0,1 % hydrogenperoxid. Hvis koncentrationen er så lav, har behandlingen ingen effekt. Er koncentrationen af hydrogenperoxid over 0,1 % må tandblegeprodukterne kun sælges til tandlæger og anvendes i forbindelse med tandblegning. Det er ikke tilladt at markedsføre tandblegeprodukter, der indeholder over 6 % hydrogenperoxid.

Tandblegning er en oplagt mulighed, hvis man ønsker hvidere tænder. Men hvis tandblegningsprodukter bruges uden den rette viden eller udstyr, løber man en unødig risiko. Det er derfor en god idé at opsøge en specialist (en tandlæge eller en tandplejer), hvis man ønsker hvide tænder, frem for at prøve lykken på egen hånd med et produkt, som ikke er sikkert.

Hvordan foregår tandblegning hos tandlægen?

Første skridt for en professionel tandblegning hos tandlægen er at booke tid til en konsultation. Ved undersøgelsen kan tandlægen vurdere, hvorvidt dine tænder egner sig til en tandblegning. Hvis det vurderes at dine tænder egner sig til en tandblegning laver vi en almindelig regelmæssig undersøgelse og tandrensning. Dette gør vi for både at sikre os at dine tænder egner sig til lysning og få at sikre det bedste resultat. Efterfølgende tager vi et aftryk af dit tandsæt med henblik på at fremstille individuelt tilpassede blegeskinner. Desuden laver vi en farveprøve således at du selv er med til at bestemme, hvordan det afsluttende resultat skal sigte mod. Når plastskinnerne og blegegelen udleveres, instruerer vi dig i, hvordan skinnerne skal anvendes og rengøres samt hvordan du bedst passer på dine tænder i den periode, hvor der bleges. Du lægger en lille dråbe blegegel ned til hver tand i blegeskinnerne, hvorefter de sættes på dine nybørstede tænder.

Hvor lang tid forbliver tænderne hvide med en tandblegning hos din tandlæge?

Tandblegning er ikke en permanent behandling. Resultatet af blegningen er bestemt af livsstil og vaner, herunder mundhygiejne. Blegningen kan virke fra et til flere år. Dine tænder vil dog oftest forblive lysere, end de var før blegningen.

Husk, at der kan være forskel på, hvor godt tænder tager imod tandblegningen. Generelt bleges gullige tænder nemmere end brunlige. Tænder med en grå tone kan også være lidt vanskeligere at blege.

Hvis du har lyst til at få bleget dine tænder efter at have læst ovenstående blogindlæg er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at dele ud af gode råd og erfaring men hjælper dig også gerne med at booke en tid til en forundersøgelse. Vores største interesse er således at være dig behjælpelig!

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid