Forside » Behandlinger » Bidhævning

Bidhævning

Ved en bidhævning rekonstrueres og genopbygges et slidt tandsæt. Et stort tandslid kan således behandles med bidhævning. Ved udtalt slid af tænderne, kan ens tandsæt blive så nedslidt, at kun dele af tændernes kroner står tilbage i munden. Derved kan biddets højde blive mindre i og med tændernes substans og højde bliver mindre. Et sådan kraftigt slid kan forekomme, hvis du eksempelvis skærer tænder. Tænderskæren også kaldet bruksisme på fagsprog er således en hyppig årsag til bidhævning.

For mange patienter er tandslid et æstetisk problem, men det kan også føre til problemer med kæbeleddene og give smerter fra tyggemuskler og tænder. Det er derfor vigtigt, at du kontakter os, så vi i første omgang kan standse sliddet og behandle skaden heraf. Nedenfor kan du læse meget mere om, hvad bidhævning er, årsager til tandslid samt hvordan forkert bidfunktion kan behandles.

Bidhævning – Hvad er det?

Som navnet angiver handler bidhævning om, at bidhøjden hæves. Måden hvorpå dette gøres er ved at bygge de nedslidte tænder op igen. Når der lægges ekstra materiale på dine tænder vil dit bid således hæves, hvoraf navnet kommer. Tænderne bliver således bygget op i oprindelig størrelse med fuld højde og fylde. Denne opbygning af tænderne kan ske både med tandkroner og plastfyldninger. I langt de fleste tilfælde vil det være muligt at bygge tænderne op i plast, afhængigt af omfanget af sliddet. Er sliddet ikke så fremskredent, at tandlægen er nødt til at bygge tænderne helt op igen kan en bideskinne være den rette behandling.

En bidhævning kan enten omfatte alle tænder i tandsættet, men den kan også begrænses til f.eks. kun fortænderne. Hvilken løsning du skal have kræver en individuel vurdering af dine tænder, graden af slid og dit bid.

Æstetisk flot løsning

Hos VORES TÆNDER Tandklinik behandler vi dit tandslid med bidhævning, hvor alle restaureringer er tandfarvede. Derved får du et flot resultat, som ligner dine egne naturlige tænder. På klinikken går vi meget op i, at behandlingen både er en funktionelt og æstetisk god løsning. Ved at behandle tandsliddet med bidhævning, hvor tandfarvede løsninger vælges, får du således et flot resultat, som ligner de resterende tænder. Desuden betyder det endvidere, at en sund tyggefunktion bliver genetableret.

Bidhævning er ofte en meget omfattende behandling, fordi det typisk kræver behandling af alle dine tænder, for at etablere dit nye bid. Når bidhævningsbehandlingen er afsluttet anbefales det i langt de fleste tilfælde, at du skal have en bideskinne for at undgå, at tænderne igen slides ned. Med en bideskinne hindres der, at du kan slide på tænderne og dine nye kroner eller fyldninger og opbyggede tænder beskyttes.

Har du udtalt slid af dine tænder, er du derfor altid velkommen til at kontakte klinikken for information og behandling med bidhævning. Vores største interesse er at hjælpe dig.

Årsager til slid

Vi oplever alle, at der i løbet af livet opstår et naturligt slid af tænderne. Hos nogle er sliddet mere omfattende fordi det fremskyndes af andre årsager end almindelig tyggefunktion. Dette kaldes for patologisk slid af tænderne. Det kan i nogle tilfælde være i et så stort omfang, at det får betydning for tændernes funktion og derved medgiver smerter. Desuden kan det give kosmetiske gener, som følge af misfarvede tænder.

Eksempler på årsager til udtalt slid kan skyldes, at man skærer tænder eller at ens bid ikke er i balance f.eks. pga. en skæv tandstilling. Et bid ude af balance kan også skyldes et muskulært problem, som kan være lokalt eller en del af en mere omfattende muskulær problematik. Andre faktorer til slid på tænder kan skyldes kost og drikke, samt indefrakommende faktorer, som sure opstød eller spiseforstyrrelser.

Hvordan behandles forkert bidfunktion?

Er biddet forkert kan det rettes på flere måder:

  • Justering ved let beslibning på udvalgte steder.
  • Opbygning af biddet ved hjælp af plast eller tandkroner.
  • En kombination. På baggrund af analysen vil tandlægen bygge nogle tænder op, mens andre tænder blot beslibes.
  • Bideskinner.

Bideskinner

Bideskinner er individuelt fremstillet og tilpasset til dit tandsæt. Vi skelner mellem bideskinner, som udelukkende bruges om natten for at mindske generne af tandpres eller tænderskæren og bideskinner, som genopretter det perfekte bid. De sidste skal helst bruges 24 timer i døgnet. Bideskinner virker naturligvis kun, når de er i munden. Der er forskellige former for bideskinner, og prisen er afhængig af i hvor høj grad, der er tale om individuel tilpasning eller mere standardiserede skinner.

Hvis du som patient vil være sikker på, at dine bideskinner er korrekt tilpasset dig og dit bid – og ikke skader mere, end de gavner – så vil vi anbefale, at du kontakter din tandlæge. Der er meget stort forskel på både pris og kvalitet, og specielt den individuelle tilpasning har afgørende betydning, hvis bideskinnen skal afhjælpe de udfordringer, du måtte have i forhold til din bidfunktion. Du er mere end velkommen til at kontakte os og få råd og vejledning i forhold til din specifikke tandsituation. Dette koster naturligvis ingenting.

Bidhævning pris?

Som det er tilfældet med de fleste behandlinger hos tandlægen, afhænger prisen af din specifikke tandsituation. Først og fremmest er det afgørende om dit slidte tandsæt skal bygges op med fyldninger eller tandkroner eller om løsningen for din specifikke tandsituation er en bideskinne. Prisen skal således udregnes individuelt ud fra din specifikke tandsituation ved en konsultation hos tandlægen. Vi informerer dig herefter om, hvad det er mest hensigtsmæssigt at gøre, hvor det efterfølgende er helt op til dig om du ønsker behandling. Hos VORES TÆNDER Tandklinik kender du altid til både pris og procedure for en behandling på forhånd. På den måde kan du bedre selv vurdere, hvorvidt du ønsker at takke ja til behandlingen ud fra kendskabet. Vidste du at vi er blandt de billigste tandlæger i København?

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid