Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Tandaftryk

Tandaftryk

Et tandaftryk hos tandlægen kan foregå på forskellige måder. Den ældste og nok også mest velkendte metode, er med en aftryks-ske af metal, hvor materialet alginat laver en gipsafstøbning af tænderne. Denne metode har dog for mange patienter, vist sig at være ubehagelig. Desuden er tandlægen med et sådan fysisk aftryk nødt til at lave en midlertidig behandling, mens der ventes på teknikernes udstøbning af aftrykket. Men tøj ej. I takt med teknologiens udvikling har du nu mulighed for at få scannet dine tænder med en 3d-scanner, som skåner miljøet og fremskynder processen til blot en enkelt dag. Det er således slut med lang ventetid og generende aftryksmateriale i munden. 3d-scanneren har en række fordele, som vi ønsker at uddybe i nedenstående blogindlæg.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker en behandling, er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vores kompetente og erfarne team sidder klar til at hjælpe dig.

Tandaftryk med præcision

Uanset om et tandaftryk tages digitalt eller fysisk, er et godt tandindtryk nøglen til genoprettende succes. Desuden er det vigtigste datakvaliteten uagtet om det er analog eller digital.

Hos VORES TÆNDER Tandklinik har du mulighed for at få foretaget et tandaftryk med vores 3d-scanner, som går ind og skaber en 3d-figur af din individuelle tandkonstruktion. Det vil sige, at vi i stedet for at tage et gammeldags gipsaftryk kan tilbyde “gipsmodeller” i et digitalt format. Med disse digitale modeller kan vi lave virtuelle tandopstillinger og mere præcise apparaturer. At tandaftrykket kan tages digitalt giver en række fordele, når du eksempelvis skal have foretaget en tandkronebehandling. Med den nyeste 3D teknologi på klinikken kan du lynhurtigt få scannet dine tænder, så du helt slipper for at få taget et tandaftryk.

Mange har prøvet at sidde og vente med aftryksmateriale i munden, fordi de skal have en ny tandkrone eller en tandbro. Aftrykket behøver du ikke længere at frygte, eftersom vi hos VORES TÆNDER Tandklinik  benytter vi således en digital skanner, som nemt og hurtigt scanner dine tænder i 3D og erstatter det gammeldags tandaftryk.

Fordelene ved intraoral scanner

Der en hel række fordele ved 3d-scanneren. Udover at den er uhyre præcis og giver et knivskarpt 3D billede, er en af fordelene også at aftrykket er langt mere behageligt for patienterne. Desuden tager det kortere tid med et digitalt aftryk. For nogle kan det være en rigtig ubehagelig oplevelse at få taget et tandaftryk. At skulle sidde med aftryksmateriale i hele munden og vente flere minutter kan i værste fald afholde nogen fra at få foretaget en tandbehandling.

Med scanneren foregår tandaftrykket langt hurtigere og kan opdeles i bidder, hvis du gerne vil holde en pause undervejs. Endvidere medfører scannet, at tandlægen ikke behøver udføre en midlertidig behandling, mens en tekniker foretager en udstøbning af tandaftrykket. Det sparer således en masse tid for både patienten og tandlægen. Desuden er det digitale tandaftryk en fordel for miljøet.

Med en intraoral scanner eliminerer tandlægen behovet for gips og arbejdskraft. En digital arbejdsgang hjælper med patient- og laboratoriekommunikation og giver derved mulighed for strømlinede laboratoriearbejdsprocesser. De digitale tandaftryk kan bruges som en del af den digitale patientjournal til analyse, design, implantatprotik eller andet, tandlægen kan gøre med en “virtuel model”, der gemmes digitalt.

Et præcist tandaftryk til gavn for vores patienter

Scanneren har virkelig vist sig at være god i situationer, hvor det handler om præcision, hvilket særligt professionel tandregulering gør. Den måler fuldstændig præcist, hvilket gør det nemmere at lave både behandlingsplan og bøjler til den enkle patient. Som erfaren tandlægeklinik har vi mulighed for lettere at visualisere dit forløb.

Sparer tid

En af de helt store fordele ved 3d-scanneren er at metoden både sparer tid for tandlægen og patienten. Med den gammeldagsmetode skulle aftrykket til gipsafstøbningen først laves, derefter skulle gipsen hældes i aftrykket og størkne. Dernæst skulle den slibes fri, hvorefter der var en klar model. Modellerne blev sendt til tekniker, således at materialerne til behandlingen kunne fremstilles. Dette kunne eksempelvis være skinner. Desuden krævede gipsmodellerne også meget plads, da de efterfølgende skulle opbevares. Alt det slipper vi for nu med den nye og smarte scanningsmetode.

Med et klik på en computerskærm kan specialtandlæger og samarbejdspartnere nu finde patienternes aftryk.

Hvis du har spørgsmål eller brug for yderligere viden om, hvordan vi kan hjælpe dig med at tage et professionelt og præcist tandaftryk på klinikken, er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi håber på at være din foretrukne tandlægeklinik, og vores største interesse er veltilpasse patienter.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid