Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Hvad skal du gøre, når du har en løs tand?

Hvad skal du gøre, når du har en løs tand?

En løs tand kan opstå ved slag mod tanden eller som følge af tandkødsbetændelse (paradentose). Paradentose, også kendt som parodontose eller parodontitis medfører, at tandens støttevæv og knogle nedbrydes. Af denne grund bør løse tænder altid undersøges og behandles af en tandlæge hurtigst muligt. Nedenfor kan du læse meget mere om hvad du skal gøre, når du har en løs tand. Desuden kan du blive klogere på, hvem der særligt kan være udsat for at få løse tænder.

LØSE TÆNDER KAN VÆRE ET TEGN PÅ PARADENTOSE

Paradentose er en udbredt tandsygdom, som rigtig mange bliver ramt af. Tandsygdommen optræder når det væv, som holder tanden fast, er betændt. Paradentose opstår fra bakterier i munden og er en sygdom, som kan ramme alle. Det kan være svært selv at se, om man er ved at udvikle tandkødssygdommen, da den udvikler sig langsomt over lang tid og oftest ikke giver symptomer før den er meget fremskreden. Faktisk viser vores erfaring os, at de færreste rent faktisk bemærker, at de lider af sygdommen, og det er derfor vigtigt, at du regelmæssigt besøger tandlægen. På den måde har vi den bedste forudsætning for at hjælpe dig og opdage tandsygdommen på et tideligt stadie. Går du for længe uden behandling, kan det i værste fald betyde, at tænderne må fjernes eller ligefrem falder ud af sig selv.

HVEM ER SÆRLIGT UDSAT FOR AT FÅ LØSE TÆNDER?

Alle kan få løse tænder. Faktisk er paradentose så almindeligt, at stort set alle danskere vil blive ramt af sygdommen på et eller andet tidspunkt i deres liv. Tandsygdommen optræder ligeså hyppigt hos mænd som hos kvinder. Dog har paradentose tendens til at udvikle sig hurtigere hos gravide kvinder. Nogle er desuden arveligt disponerede for sygdommen. Derudover er der en række livsstils- og helbredsmæssige årsager, der kan øge risikoen for at få løse tænder, herunder rygning, diabetes, mundtørhed og alder.

Rygning
Ryger du? Vidste du at rygere har større risiko for at udvikle paradentose end ikke-rygere. Der er således god grund til at droppe smøgerne, hvis du har løse tænder eller hvis du ønsker at forebygge paradentose i fremtiden.

Diabetes
Mennesker med diabetes har både hyppigere og værre angreb af paradentose end andre. Omvendt har mennesker med paradentose også større sandsynlighed for at udvikle type 2 diabetes, hvorfor der er god grund til at være opmærksom på løse tænder, hvis du har diabetes.

Mundtørhed
Mundtørhed kan være til stor gene. Desuden har mundtørhed også indflydelse på din tandsundhed. Faktisk øger mundtørhed også risikoen for caries og andre tand- og tandkødssygdomme.

Alder
Der er en klar sammenhæng mellem alder og løse tænder. Dette skyldes ganske enkelt, at vi med alderen får større risiko for at udvikle sygdomme, der kan føre til tandtab. Vidste du at paradentose er den hyppigste årsag til tandtab efter 40-årsalderen?

HVORDAN BEHANDLES EN LØS TAND?

En grundig forebyggende tandbehandling, kan gøre hele forskellen for, hvilket tandsæt du sidder tilbage med, når du bliver gammel. Den vigtigste tandbehandling er den forebyggende, da den i høj grad vil kunne holde dine tænder sunde og stærke og forebygge større tandproblemer. I den forebyggende behandling ligger der både ens egen mundpleje og tandsundhed som opretholdes ved tandbørstning morgen og aften samt brug af tandbrød/mellemrumsbørster. Endvidere er det vigtigt at de regelmæssige undersøgelser hos tandlægen opretholdes. Forebyggelse er således altid bedre end behandling. Men er skaden først sket, vil en behandling være nødvendig.

Selve behandlingen består af en grundig udrensning af tandkødslommerne samt rensning og afglatning af rodoverfladerne. Behandlingen er et tæt samarbejde mellem dig som patient og din behandler på klinikken. Det vil sige, at vi vil instruere dig i fremtidig forebyggelse og motivere til eventuelle livsstilsændringer. Behandling af løse tænder er for det meste en smertefri proces, men i visse tilfælde kan det blive nødvendigt at lægge en lokalbedøvelse. Hos VORES TÆNDER Tandklinik tilbyder vi smertefri tandpleje, hvorfor du trygt kan lægge dig til rette i tandlægestolen som patient hos os.

Har du tandlægeskræk kan du også roligt benytte os som din foretrukne tandlægeklinik. Vi har stor forståelse for, at nogle finder det utrygt at gå til tandlægen, og vi bestræber os derfor altid på at give vores patienter en tryg og tillidsvækkende oplevelse – hver gang.

ER DIN TANDKRONE LØS?

Hvis du har fået lavet en tandkrone og den pludselig viser sig at være løs, bør du kontakte din tandlæge hurtigst muligt. En tandkrone sættes fast på den resterende del af en naturlig tand ved brug af cement. Cement er et materiale, der stivner hurtigt, og samtidig fungerer det som lim, der får kronen til at sidde yderst godt fast på tanden. Til trods for cements gode holdbarhed er du aldrig garanteret, at tandkronen ikke går løs. Har du en tandkrone, vil du i langt de fleste tilfælde ikke opleve problemer med dennes holdbarhed, men skulle tandkronen under al forventning have løsrevet sig er det vigtigt at du kontakter din tandlæge. En løs krone vil nemlig ikke alene genere og forringe dit bid, men det vil også øge risikoen for, at den naturlige tand under kronen angribes af caries. Dette kan forårsage adskillige problemer og behov for yderligere behandling.

Har du mistanke om en løs tandkrone vil tandlægen undersøge kronen grundigt, og er det tilfældet, at den er gået løs, vil tandlægen rengøre den samt cementere den fast igen. Hos VORES TÆNDER Tandklinik anvender vi kun krone materialer af den bedste kvalitet og med klinisk dokumentation for lang holdbarhed.

LØS TAND? KONTAKT DIN TANDLÆGE HOS VORES TÆNDER TANDKLINIK

Oplever du at have en eller flere løser tænder så er der ingen tvivl om, hvad vi anbefaler dig at gøre. Du bør kontakte din lokale tandlæge hurtigst muligt for at blive afhjulpet problemet. Den bagvedliggende årsag til en løs tand er stort set umulig selv at finde frem til, hvorfor det er vigtigt at få professionel hjælp og vejledning i tide. Hvis du spørgsmål til din specifikke tandsituation er du også meget velkommen til at kontakte os helt uforpligtende. Vi deler gerne ud af vores lange erfaring inden for tandlægefaget, hvormed vi med garanti kan være dig behjælpelig.

Skulle uheldet være ude i weekenden, hvor din egen tandlæge holder lukket så tøv ikke med at tøv os. Vi fungerer også som akut tandlæge, hvorfor vi har udvidet åbningstider i hverdagene samt åbent i weekenden. Vi har åben tilgang til nye patienter og vi tillægger kun din behandling et beskedent gebyr. Trods det faste lave gebyr, formår vi alligevel at være blandt de billigste tandlæger i Storkøbenhavn? 

Vi glæder os til at byde dig velkommen i behagelige rammer på vores moderne tandlægeklinik i hjertet af Kongens Lyngby.

 

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid