Forside » Behandlinger » Paradentose i Lyngby

Paradentose i Lyngby

Hvorfor opstår paradentose?

Paradentose i Lyngby kan ramme uanset alder, men ofte er det folk over 35, der bliver ramt. Det tager tid for sygdommen at udvikle sig, og i mange tilfælde skyldes det dårlig tandhygiejne. Der kan dog være andre årsager, så som arvelige gener, rygning, diabetes, stress eller nedsat immunforsvar.

Derfor er den vigtigste forebyggelse grundig tandhygiejne i form af daglig tandpleje med den rigtige tandbørsteteknik og brug af tandtråd eller mellemrumsbørster.

En vigtig del af forebyggelse mod paradentose er regelmæssige tjek hos tandlægen. På vores klinik i Lyngby kan du få kvart-, halv- eller helårlige tjek for paradentose og andre tandsygdomme alt efter dit individuelle behov.

Selv hvis du har en rigtig god tandhygiejne, kan du stadig udvikle paradentose, og sygdommen har stort set ingen symptomer, før den er stærkt fremskreden og dine tænder begynder at blive løse og i værste fald falde ud. Ved blandt andet hjælp af røntgenfotografi kan vi opdage, om du er ved at udvikle sygdommen, og derfor er det vigtigt, at du regelmæssigt går til tjek hos tandlægen.

Hvad er tegn på paradentose?

Tegn på paradentose kan være vigtige at være opmærksom på for at kunne tage de rette forholdsregler og søge paradentosebehandling Lyngby i tide. Ved paradentose oplever man betændelse i tandkødet, der kan udvikle sig og skade tændernes støttevæv, herunder knoglen omkring tænderne.

Nogle af de første tegn på paradentose kan være blødning fra tandkødet ved tandbørstning eller brug af tandtråd. Dette skyldes, at betændelsen får tandkødet til at blive mere følsomt og let blødende. Derudover kan man opleve hævelse eller ømhed i tandkødet og dårlig ånde, der ikke forsvinder ved almindelig mundhygiejne.

Efterhånden som paradentosen udvikler sig, kan man opleve, at tænderne begynder at løsne sig eller skifte position. Dette skyldes, at betændelsen har påvirket støttevævet omkring tænderne og kan være et alvorligt tegn på fremskreden paradentose. Det er derfor vigtigt at søge professionel hjælp, hvis disse tegn opstår.

Sørg for at opretholde en god mundhygiejne og regelmæssige besøg hos tandlægen for at forebygge og opdage paradentose i tide. Paradentose er en alvorlig tilstand, men med rettidig behandling kan man bevare en sund mund og tandsæt.

Sådan behandles paradentose i Lyngby

Hvis paradentosen ikke er særlig fremskreden, vil det mange gange være nok med en grundig rensning af tænder og tandkød for at få genskabt balancen i dit tandkød. Det omfatter fjernelse af tandsten og belægninger på tænderne, samt en rensning af tandkødslommerne og en pudsning af tænder og eventuelle tandfyldninger.

Desuden kan en opfriskning af, hvordan du bedst muligt børster tænder, også hjælpe med at forhindre betændelsen i at sprede sig og forhindre yderligere udvikling af paradentose.

Andre gange er paradentosen mere fremskreden, og her kan det være nødvendigt med en mere dybdegående tandrensning. Det kan især være nødvendigt, hvis knoglerne i kæben også har taget skade af betændelsestilstanden. I nogle tilfælde vil det her også være nødvendigt at operere for at sikre, at du kan bevare dine tænder. Det sker ved at fjerne noget af det angrebne væv i tandkødet.

Hvis fremskreden paradentose ikke behandles effektivt og i tide, kan det i sidste ende føre til tab af en eller flere tænder. Det er svært at erstatte tænder, som mistes på grund af paradentose, da de netop falder ud fordi kæbens knogle eroderer.

Det betyder, at der mangler et fast grundlag for at sætte et tandimplantat fast, fordi der ikke er en knogle, der kan bruges som holdepunkt for den kunstige tand. I værste fald kan man miste alle sine tænder, ligesom paradentose også kan øge risikoen for hjertekarsygdomme.

Den daglige, grundige tandrensning er derfor det vigtigste, du kan gøre for at få undgå betændelse i tandkødet og paradentose. Hvis du oplever at have et ømt, irriteret tandkød, der nemt begynder at bløde, er det vigtigt at være ekstra grundig med tandrensningen og at holde godt øje. Hvis det ikke hurtigt bliver bedre, er det vigtigt at blive undersøgt af din tandlæge, så du kan få bekæmpet betændelsestilstanden, inden den forværres.

Kontakt os omkring paradentose i Lyngby

Hos VORES TÆNDER Tandklinik i Lyngby har vi en stor viden om og erfaring med behandling af paradentose Lyngby, og vi giver dig en grundig og effektfuld behandling, så balancen i dit tandkød bliver genoprettet hurtigst muligt.

Hos os er du i trygge hænder, og vores professionelle og kompetente klinikpersonale sørger for at give dig den bedst mulige behandling. Vores mål er at have afslappede og trygge patienter, og vi har derfor en omsorgsfuld og forstående tilgang. Hos os behøver du derfor ikke at frygte dit tandlægebesøg.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid