Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Hvilke fordele og ulemper er der ved tandimplantater

Hvilke fordele og ulemper er der ved tandimplantater

Fordele og ulemper ved tandimplantater. Selvom du har mistet en hel tand, er det muligt at erstatte den. Ved hjælp af moderne tandteknologi kan du få et tandimplantat i stedet for én eller flere manglende tænder. Et tandimplantat giver dig en ny, kunstig tandrod af titanium. Selve implantatet indsættes i kæbens knogle som en skrue, og ovenpå denne placeres en tandkrone eller tandbro, alt efter om der mangler én eller flere tænder, som skal erstattes. Et tandimplantat er således den rette løsning for igen at opnå et funktionelt og ikke mindst æstetisk flot tandsæt. Nedenfor kan du blive meget klogere på fordele og ulemper ved behandlingen.

HVAD BESTÅR ET TANDIMPLANTAT AF?

En implantatkonstruktion består oftest af tre dele:

  • Selve implantatet, som er en kunstig tandrod. Denne kaldes fiksturen.
  • En mellemdel kaldet abutment, hvilket er den del, man sætter kronen, broen eller protesen fast på.
  • En krone, bro eller protese, som er det man tygger og smiler med. Dette kaldes suprastrukturen.

Selve implantatet er lavet af metallet titan. Titan er et særdeles vævsvenligt materiale og rustes ikke. Ved anvendelsen af titan kan knoglen vokse ind og fæstne sig på selve titanoverfladen og dermed stabilisere implantatet over tid. Tandimplantater indsættes som oftest med henblik på at erstatte en eller flere manglende tænder. Implantaterne kan også anvendes til at fastgøre enkelttandskroner eller broer, begge fastsiddende løsninger eller som forankring for aftagelige proteser.

SKRUEFORMEDE TANDIMPLANTATER

Praktisk talt alle implantattyper, der indsættes i dag, er skrueformede. I lighed med andre skruetyper udbores der i knoglen til en diameter, der er en anelse mindre end gevindets diameter. Herved sikres det, at implantatet er stabilt, når det skrues i og i helingsperioden. Den del af implantatet, der sidder i knoglen, er forsynet med en ru overflade, hvilket gør overfladen mere attraktiv for de knogledannende celler og øger overfladearealet på implantatet betragteligt.

FORDELE VED BEHANDLING MED TANDIMPLANTATER

Den mest åbenlyse fordel ved at få indsat et tandimplantat er, at du bevarer funktionaliteten og tyggefunktionen i dine tænder, og at du derfor er i stand til at bruge dine tænder på fuldstændig normal vis. Et tandimplantatbehandling er dog i høj grad også med til at styrke kæbeknoglen, fordi tandimplantatet stimulerer knoglevævet og forhindrer tab af knoglens substans. Desuden er et tandimplantat nemt at vedligeholde, da ganske almindelig tandbørstning og rengøring mellem tænderne i de fleste tilfælde er nok til, at resultatet holder resten af livet. Ikke mindst har en tandimplantatbehandling også en kosmetisk fordel, da du ikke vil kunne se forskel på tandimplantatet og dine naturlige tænder. Endelig kræver tandimplantatbehandling ikke slibning af sunde nabotænder.

ULEMPER VED BEHANDLING MED TANDIMPLANTATER

For de utålmodige er behandlingsprocessen den største ulempe ved en tandimplantatbehandling. Den er nemlig forholdsvis langvarig i forhold til alternative behandlingsmetoder. Selve indgrebet i sig selv tager ikke så lang tid. Efter indgrebet venter der dog en helingsperiode, hvor tandimplantaterne ikke må blive overbelastet, som regel 1-3 måneder i underkæben og 2-5 måneder i overkæben. Når helingsperioden er slut, kan vi afslutte resten af behandlingen. Øvrige ulemper ved en tandimplantatbehandling er af mere æstetisk karakter. For eksempel kan tandkødet i visse tilfælde trække sig en smule tilbage omkring de forreste tænder. Det skyldes, at tandimplantat og nabotænder vokser fra hinanden.

TANDIMPLANTATERS HOLDBARHED

Implantater findes i forskellige længder og diametre, alt efter hvilke tænder de skal erstatte, pladsforholdene, og hvilken type krone/bro/protese de skal holde fast. Tykkere og længere implantater er i sagens natur stærkere end tynde og korte. Implantater, der indsættes i kindtandsregionerne, hvor tyggetrykket og belastningen dermed er størst, skal overordnet set have en større diameter end fortandsimplantater. Af samme grund er det også vigtigt, at tandlægen er opmærksom på, om patienten udviser tegn på tænderskæren, da dette også vil kunne øge den fremtidige belastning på implantaterne.

Et implantat kan holde resten af livet, hvis du passer godt på dine tænder. Hos VORES TÆNDER Tandklinik benytter vi implantater af højeste kvalitet. Vi anvender de 3 mest anerkendte og veltestede implantater på markedet: Astra, Nobel og Straumann. Fordelen ved at anvende flere anerkendte er at vi kan kan vælge det, der passer bedst til dig og din situatioNår du får lavet en implantatbehandling vil du have svært ved at se og mærke forskel på den nye, kunstige tand i forhold til dine naturlige tænder. Efter kort tid glemmer de fleste helt, at de har fået indsat en kunstig tand, for det er nærmest ikke til at mærke i dagligdagen.

Et tandimplantat har samtidig en stærk holdbarhed, som kan vare resten af livet, og det gør det til en god og solid løsning på din manglende tand eller tænder. Derfor vælger de fleste mennesker, der har mistet en eller flere tænder, også at få erstattet de manglende tænder med implantater. På den måde kan du igen have et velfungerende og ikke mindst præsentabelt tandsæt.

PROFESSIONELLE TANDIMPLANTATER I HØJESTE KVALITET

Hvis du har været uheldig at miste en tand eller to, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores team af kompetente tandlæger har stor erfaring i at udføre professionelle tandimplantater i højeste kvalitet. Et tandimplantat vil gøre dig i stand til at leve videre som normalt uden at skulle bekymre dig om problemer med at tygge eller være bange for at vise tænderne frem i et smil. Du behøver ikke længere at forsøge at skjule dit smil, men får igen et naturligt, pænt tandsæt, som du kan vise frem.

Ved en behandling hos os vil vi gør os nøje umage for at udvælge det helt rigtige implantat til dig. Vi ønsker at give dig den optimale behandling med den bedst mulige langsigtet prognose. Vi hjælper dig med at vælge det rigtige implantat, til din behandling.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid