Hvis tandsten ikke fjernes, vil det sidde og irritere tandkødet på samme måde, som hvis man får en splint i fingeren. Tandkødet får betændelse og blødning og vil reagere mod det. Hvis man ikke får behandlet tandkødsbetændelse i tide kan det desværre i værste fald udvikle sig til paradentose.
Hvad er tandsten?
Tandsten er belægninger på tænderne, der opstår, når tænderne ikke rengøres tilstrækkeligt. Plak udvikler sig til tandsten, der starter som bløde belægninger, som herefter kan udvikle sig til hårde belægninger. De bløde belægninger kan i de fleste tilfælde fjernes ved grundig tandbørstning og brug af tandtråd.
Det vil sige, at de fibre, der holder tandkødet fast på tanden langsomt nedbrydes. Og efterhånden vil knoglen omkring tanden også forsvinde, så tanden kan ende med at blive løs. Heldigvis kan man behandle paradentose. Jo før det diagnosticeres jo nemmere er det at behandle.
Forebyggende indsatser
Hos VORES TÆNDER Tandklinik undersøger vi ved hvert eftersyn for bl.a. tandkødsbetændelse og paradentose. Ved tandkødsbetændelse laver vi en grundig tandrensning. Vi vejleder og instruerer i, hvad der optimalt kan gøres hos den enkelte for at forhindre eller forebygge betændelsen.
Er der konstateret paradentose undersøger vi, hvor fremskreden den er. Herefter renser vi tænderne grundigt i dybden – også her vil vi vejlede og instruerer i de hjælpemidler, som er optimalt for den enkelte.
Det er vigtigt at tandsten fjernes! Så har du vanskeligheder ved at få bugt med tandsten, har tandkødsbetændelse eller mistanke om påbegyndende paradentose, er du altid velkommen til at kontakte klinikken for at høre, hvad vi kan gøre. Vi ser frem til at hjælpe dig med dine symptomer.