Forside » Hvordan kan jeg forebygge?

Hvordan kan jeg forebygge?

Da paradentose skyldes tilstedeværelsen af bakterier, er det først og fremmest grundigheden af din egen mundhygiejne, som afgør, om du udvikler paradentose. Dog har livsstil også stor indflydelse på risikoen.

Eksempelvis mindsker et rygestop i høj grad risikoen for paradentose. Storrygere har nemlig væsentligt større chance for at udvikle paradentose. Det er der flere årsager til. Først og fremmest påvirker de skadelige stoffer i tobaksrøg knoglecellerne, hvilket medvirker til, at tandknoglen hurtigere bliver nedbrudt af bakterier.

Desuden påvirker rygning immunforsvaret, og derfor bliver kroppen også dårligere til at bekæmpe bakterierne. Ikke mindst får nikotinen i tobakken blodkarrene til at trække sig sammen, hvilket gør eventuel paradentose sværere at opdage, fordi tandkødet vil have mindre tendens til at bløde på grund af manglende ilttilførsel.

Ligesom rygning forringer stress også immunforsvaret – og øger derfor også chancen for paradentose. Derfor bør du også være opmærksom på dit tandkød, hvis du er stresset i længere perioder.

Hvad kan jeg selv gøre?

Selvom livsstil har stor indflydelse på sandsynligheden for at udvikle paradentose, er mundhygiejnen alfa og omega i kampen mod de bakterier, som er skyld i sygdommen.

Derfor er du også godt garderet med to daglige tandbørstninger og brug af tandtråd. Sørg for at komme rundt på alle tilgængelige overflader, når du børster tænder, og børst i bløde cirkelbevægelser. Sørg også for at komme ind mellem tænderne med tandtråd, tandstikkere eller lignende redskaber, da der nemt kan samle sig bakterier i mellemrummene, som senere kan udvikle sig til paradentose.

Nok er god mundhygiejne et godt våben mod paradentose, men det er ikke altid nok. Der kan nemlig stadig samle sig bakterier i munden, og desuden er mange slet ikke så grundige med rengøringen af munden, som de tror. Derfor er det vigtigt at supplere tandbørstningen med besøg hos tandlægen. Som tandlæger er vi først og fremmest i stand til at fjerne bakterier og tandsten, som kan forårsage paradentose. Men vi fungerer også som rådgivere, der kan instruere dig i korrekt rengøring af munden.
Hvad kan tandlægen eller tandplejeren gøre?

Hos VORES TÆNDER Tandklinik har vi fokus på forebyggelse, og vi er uddannet til at forhindre, at tandsygdomme som paradentose får lov at udvikle sig. Derfor bør du besøge os mindst én gang om året afhængigt af dit individuelle behov. Hvor ofte du har brug for at komme til undersøgelse, kommer helt an på din personlige mundhygiejne og dit generelle helbred i munden.

Når du besøger os, vil vi først og fremmest gennemgå dine tænders sundhed og se efter tegn på tandkødsbetændelse og begyndende paradentose. Hvis der er tegn på tandkødsbetændelse, vil vi hurtigst muligt få standset betændelsen, så du ikke udvikler paradentose på et senere tidspunkt.

Ikke mindst vil vi give dine tænder en grundig tandrensning for at komme bakterier til livs. Hyppige tandrensninger er en vigtig del af kampen mod paradentose, fordi de er med til at fjerne tandsten, som tandbørsten ikke kan få bugt med.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid