Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Specialtandlæge

Specialtandlæge

En specialtandlæge er, som det ligger i ordet, en tandlæge med en særlig uddannelse inden for et bestemt speciale. Med dette menes, at en specialtandlæge, udover at være uddannet tandlæge, også er ekspert på et eller flere bestemte områder. Det er oftest en almen praktiserende tandlæge, der henviser til en special tandlæge. Du henvises til behandling, når du skal have gennemført et særligt kompliceret kirurgisk indgreb.

Hos VORES TÆNDER Tandklinik samarbejder vi med nogle af de bedste og mest kompetente specialtandlæger i hele landet. Vi bruger blandt andet Klinikken i Vestergade, som er specialtandlæger i kæbekirurgi samt specialtandlægerne på Rigshospitalet i København. Som din lokale tandlæge kender vi dig som patient rigtig godt. Derved er det meget nemmere for os at sende dig til den af vores samarbejdspartnere, som vi ved kan give dig den bedst mulige behandling. Det er i vores største interesse, at du får den rette behandling med afsæt i dine ønsker og behov, uanset om det er os eller en af vores dygtige samarbejdspartnere. Du kan trygt lægge dig til rette i stolen hos en af vores meget dygtige specialtandlæger.

Hvad er en specialtandlæge?

En specialtandlæge har som nævnt ovenfor uddannet sig inden for et bestemt område. Dette kan eksempelvis være tandregulering. En specialtandlæge med speciale i tandregulering kaldes en ortodontist. Dette fordi tandregulering på fagsprog kaldes ortodonti. En specialtandlæge kan også have speciale i tand-, mund-, og kæbekirurgi.

Uddannelsen til specialtandlæge er en overbygning på tandlægeuddannelsen. Den almindelige tandlægeuddannelse tager 5 år på universitetet og uddannelsen til specialtandlæge i tandregulering er en 3-årig overbygning. En specialtandlæge i tandregulering, har således en uddannelse på sammenlagt 8 år. Videreuddannelsen til tand-, mund-, og kæbekirurg er en 5-årig overbygning, som foregår i sygehus regi. En specialtandlæge med speciale i kirurgi har således en uddannelse på sammenlagt 10 år.

Hvad kan en specialtandlæge hjælpe dig med?

En specialtandlæge kan hjælpe dig, hvis dit tandsæt eller kæbeparti kræver en ekstra komplekse tandbehandling. En specialtandlæge med speciale i kirurgi kan udføre alt lige fra operativ fjernelse af visdomstænder og cyster, isættelse af tandimplantater til større og mere komplekse knogleopbyggende behandlinger eller parodontosekirurgi.

En specialtandlæge i tandregulering er ofte tilknyttet den kommunale skoletandpleje, hvor størstedelen af tandreguleringerne finder sted. Det er dog muligt, som voksen, også at få udført tandregulering af en privatpraktiserende ortodontist. Hos VORES TÆNDER Tandklinik udfører vores kompetente tandlæger tandregulering af højeste kvalitet. Hvis tilfældet er den at vi ikke selv kan udføre den tiltænkte tandregulering vil vi henvise dig til en af vores specialtandlæger, hvorfor vi er sikker på at resultatet bliver af bedste og højeste kvalitet.

Hvad er forskellen på en tandlæge og en specialtandlæge?

Forskellen på en almindelig tandlæge og en specialtandlæge er deres uddannelse, da specialtandlægen har taget en ekstra overbygning på tandlægeuddannelsen. En specialtandlæge har 3-5års overbygning på den almindelige tandlægeuddannelse. Specialuddannelserne har også krav til erhvervserfaring inden selve uddannelsesoverbygningen kan påbegyndes. Det betyder, at specialtandlægen, udover at beherske en hel del teoretisk viden på højt niveau også skal kunne udøve denne i praksis for endelig at kunne kalde sig specialtandlæge.

Er det er en special tandlæge, jeg har brug for?

Det kan være svært at vide med sikkerhed, hvorvidt du har brug for en special tandlæge inden, du er blevet tilset af en tandlæge. Hvis en almindelig tandlæge ikke kan hjælpe dig med dit behov for tandbehandling, kan din tandlæge henvise dig til en specialtandlæge med speciale i netop dit behov. Hos VORES TÆNDER Tandklinik har vi ofte mulighed for at tilbyde dig behandling udført af en specialtandlæge hos en af vores dygtige samarbejdspartnere.

Du behøver ikke være speciel for at kunne have brug for en special tandlæge. Måske har du blot en visdomstand, som ligger uhensigtsmæssigt tæt på underkæbens nervebane, eller også har du tidligere fået rodbehandlet en tand hos din almindelige tandlæge, som bliver ved at volde problemer. Det kan også være, at du har mistet en tand, som du har manglet længe og nu ønsker erstattet af et tandimplantat. Du kan få brug for en specialtandlæge, hvis du har brug for at få fjernet en visdomstand, som ligger sådan i kæben, så en almindelig tandlæge kommer til kort. I så fald vil du blive henvist til en af vores dygtige specialister.

Der kan også blive behov for en specialtandlæge ved kæbeleds problemer, som kan skyldes bidfunktionelle afvigelser. Uanset behov vil vi til en konsultation vurdere i samråd med dig, hvilken behandlingsmetode, som vil være den bedste. Har du spørgsmål er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe, råde og vejlede dig i henhold til din konkrete tandsituation.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid