Hvordan foregår tandblegning?
Hvis du overvejer at få bleget dine tænder, bør du tale med os. Det er ikke alle, hvis tænder kan tåle en tandblegning, og har du fyldninger i tænderne, skal du overveje, om du vil have skiftet dem ud i samme ombæring, for gamle fyldninger og kroner vil ikke få samme farve som de andre, blegede tænder.
Hvis dine tænder egner sig til en blegning, laver vi først en farvebestemmelse, så vi kan sikre, at dine tænder får den rigtige farve ved blegningen. Dernæst tager vi et aftryk af dine tænder, og ud fra dette laver vi en blegeskinne. Den får du med hjem sammen med en blegende gele, som du skal komme i skinnen hver aften inden sengetid. Når du skal sove, putter du skinnen på tænderne og sover med den på. Efter ca. ni dage med samme procedure hver nat, vil dine tænder have fået den ønskede, blege nuance.
Er der bivirkninger?
Du kan opleve ubehag, når du bleger tænderne, så som smerter eller hvinen i tænderne. Det fortager sig igen, men for nogle kan det være en ret ubehagelig fornemmelse. Når du bleger tænderne, bliver lidt af tændernes emalje opløst. Det er ikke farligt for de fleste, men du bør ikke blege tænderne for ofte, for emaljen kommer ikke igen efterfølgende.