Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Forside » Hvad gør snus ved tænderne?

Hvad gør snus ved tænderne?

Snus er blevet meget populært blandt unge mennesker. Den røgfri tobak, som de unge placerer i en lille pose under overlæben, indeholder nikotin og kræftfremkaldende stoffer ligesom både e-cigaretter og almindelige cigaretter.

Snus er en form for røgfri tobak og anbringes typisk i munden. Ved kontakt med mundens slimhinder bliver der frigivet nikotin til blodbanen, hvilket giver en stimulerende påvirkning af hjerne og centralnervesystemet. Snus kan give slimhindeforandringer i munden, misfarvninger på tænderne og kan yderligere medføre at tandkødet trækker sig tilbage og mundhulen derved blottes.

Er snus farligt?

”Det er bekymrende, at vi i Danmark, ligesom i de øvrige nordiske lande, ser en tendens til, at flere unge bruger snus. Snus er kræftfremkaldende og kan give permanente skader i munden,”

Freddie Sloth-Lisbjerg, formand for Tandlægeforeningen.

Snus er modsat tobaksrygning nemmere at skjule, kan bruges alle vegne og opfattes af de fleste som værende et mindre sundhedsskadeligt nydelsesmiddel. Men det er slet ikke så ufarligt at indtage den røgfrie tobak, som de fleste går rundt og tror. I og med snus anbringes under læben, hvor det bliver siddende på tandkødet, indtil man har opnået den ønskede virkning, påvirker tobaksproduktet både mund og tandkød. Forskning har yderligere konkluderet, at det øger risikoen for at dø af blodprop i hjernen og hjertet og kan også forårsage mundhule og spiserørskræft.

Hvis du er daglig bruger af den lille pose med fermenteret tobak, så har du større risiko for at få sukkersyge. Ifølge flere undersøgelser øges risikoen for sukkersyge nemlig med 70%, hvis man bruger en dåse eller mere om dagen.

Røgfri tobak er afhængighedsskabende!

Snus kan ligesom cigaretter skabe en stærk afhængighed, hvilket skyldes nikotinen. Ved at stifte bekendtskab med tobaksproduktet opstår der automatisk en fortrolighed med tobak, der gør, at man oftest også får tendens til at begynde at ryge almindelige cigaretter. Samtidig indeholder snus høje doser af nikotin – helt op til 40 gange mere end én almindelig cigaret. Nikotinen trænger gennem slimhinderne i munden og over i blodet, hvorfra det føres op til hjernen. Den store mængde nikotin gør snus meget afhængighedsskabende.

Den røgfri tobak kan bruges alle steder. Dette medfører at flere også bruger det under sport fx fodbold, ishockey, håndbold og sågar svømning. Her kan man benytte det imens man dyrker sin sport og helt uden at tage en ‘rygepause’. På samme måde kan det indtages mens man sidder i klasseværelset, på kontoret eller lignende.

Hvilke påvirkninger har den røgfrie tobak?

Snus kan få tandkødet til at trække sig tilbage, så mere af dine tænder bliver synlige. Tandkød, der først har trukket sig tilbage, så tænderne er blevet længere, kommer ikke tilbage, selvom man stopper med at bruge snus. Snus irriterer mundslimhinden, der som beskyttelse danner en slags hård hud i form af hvidlige, rynkede plamager, der hvor det lægges. Disse slimhindeforandringer forsvinder, når man holder op med at indtage det.

Hos de patienter som tager snus ser man hurtigt tegn på brugen heraf. Det er særligt tandkødet som røber, hvorvidt man som patient indtager det røgfrie tobaksprodukt. Desuden medfører det til forandringer af slimhinden, hvilket frembringer en blottet tandhals. Det er yderligere med til at misfarve dine tænder og farve dit spyt brunt.

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte os hos VORES TÆNDER Tandklinik. Vi er altid klar til at hjælpe dig!

 

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

KontaktVORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Vi samarbejder medÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag* 09.00 - 14.00

* Efter aftale

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

×

Menu

Skriv til os

Book tid