Forside » Hvad er Inman Aligner?

Hvad er Inman Aligner?

Inman Aligner er en aftagelig bøjle, som hurtigt og sikkert kan rette mindre skævheder i de forreste tænder. Inman Aligner-bøjlen er et langt mere diskret alternativ til tandbøjler som togskinnen, som flere har et mindre positivt forhold til grundet dens knap så diskrete udseende og tendens til at medføre ubehag i munden.

Inman Aligner er ikke nødvendigvis et universelt alternativ til andre tandreguleringsmetoder og tandbøjler. I nogle tilfælde vil det være nødvendigt at tage mere gængse metoder i brug for at opnå det bedste resultat. Men hos patienter med mindre skævheder i fortænderne har Inman Aligner som oftest en god effekt.

Som patient skal du være opmærksom på, at der findes en del kopier af mange af de bedste tandreguleringssystemet på markedet. De har dog langt fra samme effekt som den originale. Hvis du skal genkende den ægte Inman Aligner gøres dette på laserindgraveringen i stellet og den medfølgende, originale præsentationsboks. Ikke mindst er en ægte Inman Aligner altid produceret på et certificeret Inman Aligner-laboratorium.

Hvordan virker Inman Aligner?

Inman Aligner-bøjlen består af en plastflange med en bøjlegren, som nemt kan skubbes på plads på indersiden af tænderne. Bøjlen er udstyret med to fjedre og to modsatrettede buer, som tilsammen skaber en vedvarende kraftpåvirkning, der retter tænderne ind i position. Bøjlen er yderligere udstyret med en plast-bøjlegren, som skubber tænderne på plads fra ydersiden. På den måde påvirkes tænderne fra både inder- og ydersiden og bliver derved skubbet ind i den ønskede position.

Inman Aligner kan sættes i og tages ud efter behov men skal altid tages ud, når du spiser og børster tænder. Vi anbefaler, at du bærer den 16-20 timer i døgnet for at opnå den ønskede effekt hurtigst muligt.

Da dine tænder ændrer position undervejs, er det vigtigt, at du besøger klinikken hver anden eller tredje uge under behandlingsforløbet for at få foretaget justeringer. Foruden de hyppige eftersyn foregår behandlingen hjemme hos dig selv, på din arbejdsplads, eller hvor du nu befinder dig i din hverdag.

Hvor længe tager behandling med Inman Aligner?

En tandregulering med Inman Aligner tager som regel mellem 6 og 16 uger. Behandlingens præcise længde afhænger dog af den enkelte patients tænder og ønsker til resultatet, men den gennemsnitlige behandlingstid er 12 uger. I visse tilfælde kan behandlingen tage mere end det forventede, men det er dog sjældent.

Som udgangspunkt er behandlingen ganske kortvarig, så længe du følger vores anvisninger. Du kan tage bøjlen ud i op til 6 timer om dagen, uden det påvirker resultatet, men hvis du har den ude i længere tid ad gangen, vil det forsinke det ønskede resultat. Dermed er du i høj grad selv med til at bestemme, hvor længe behandlingen skal tage.

Inman Aligner er ikke nødvendigvis egnet til tandregulering hos alle patienter. De patienter, som kan have gavn af systemet, oplever dog ofte, at behandlingen er både hurtig og effektiv. Til sammenligning kan en behandling med togskinner tage op til flere år. Når du besøger os for at få foretaget tandregulering i Lyngby, vil vi så vidt muligt forsøge at give et skøn af behandlingstiden.

Gør behandlingen ondt?

Der kan opstå ubehag og lette smerter i begyndelsen af behandlingen. Det er dog helt normalt, og smerterne er ikke værre, end at de kan holdes nede med almindeligt smertestillende medicin som panodil.

Udover lette smerter er der ikke nævneværdige bivirkninger forbundet med behandling med Inman Aligner. Nogle vil dog opleve lette gener i begyndelsen af behandlingsforløbet, som kan kræve en smule tilvænning.

Det vil eksempelvis være naturligt, at du producerer en større mængde spyt, og nogle patienter vil opleve, at deres tale bliver en smule påvirket. Det kan for eksempel komme til udtryk i form af problemer med at udtale s-lyde. Det skyldes, at bøjlen fylder en smule i munden. Bøjlen kan dog tages ud i op til 6 timer om dagen, og derfor kan du sagtens tage den ud i situationer, hvor det er nødvendigt for dig at kunne artikulere ordentligt.

Behandlingsforløbet er dog ganske kort sammenlignet med mange andre metoder til tandregulering. Derfor kan det også godt betale sig at væbne sig med en smule tålmodighed, da behandlingen hurtigt er overstået.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid