Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Begyndende paradentose

Begyndende paradentose

Begyndende paradentose er en almindelig tandsygdom, som opstår i tandkødet. Paradentose, også kendt som paradentitis kan føre til større og mere alvorlige tand- og mundproblemer. Paradentose er en betændelsesproces, der påvirker vævet omkring tænderne og kan føre til tandtab, hvis tilstanden ikke behandles i tide. Inden tandsygdommen udvikler sig til paradentose, karakteriseres den som tandkødsbetændelse. Hos VORES TÆNDER Tandklinik har vores team af tandplejere og tandlæger stor erfaring i forebyggelse af tandsygdomme, såsom paradentose. Nedenfor deler vi ud af vores viden omkring paradentose, samt giver dig gode råd til, hvordan du kan forebygge mundsygdommen. Har du spørgsmål til paradentose, eller brug for specifik råd og vejledning til din pågældende tandsituation, er du altid meget velkommen til at kontakte os. Dette er naturligvis helt gratis og uforpligtende. Vi sidder klar til at hjælpe dig på bedste vis!

Symptomer på begyndende paradentose

Symptomer på paradentose omfatter rødme, hævelse og blødning af tandkødet, samt tandkødsrecession og tab af tandstøtte. Paradentose kan også forårsage dårlig ånde og en ubehagelig smag i munden. Der er flere forskellige faktorer, der kan øge risikoen for at udvikle paradentose, herunder rygning, dårlig mundhygiejne, genetik og visse medicinske tilstande såsom diabetes. Derfor er det vigtigt at opretholde en sund mundhygiejne og gå regelmæssigt til tandlæge eller tandplejer, for at opdage og behandle paradentose i tide.

Hvis du oplever symptomer på paradentose eller er i risikogruppen, er det vigtigt at søge professionel hjælp fra en professionel behandler hurtigst muligt for at undgå alvorlige komplikationer og bevare et sundt smil og mundhygiejne. Paradentose er en alvorlig tandkødsbetændelse, der kan føre til alvorlige problemer med dine tænder og tændernes støttevæv, hvis det ikke behandles i tide. Paradentose er også kendt som parodontitis eller periodontitis og er en kronisk tilstand, som påvirker millioner af mennesker verden over.

Hvis du oplever nogen af ovenstående symptomer, er det vigtigt at søge professionel hjælp fra en tandlæge eller tandplejer.

Årsager til tandsygdommen

En af de største årsager til paradentose er dårlig mundhygiejne. Hvis du ikke børster og renser dine tænder og tandkød grundigt og regelmæssigt, kan plak og tandsten opbygges på dine tænder og tandkød. Over tid kan dette føre til betændelse i tandkødet og skade på tændernes støttevæv. Rygning og brug af tobaksprodukter kan også øge risikoen for paradentose. Nikotin og andre kemikalier i tobaksrøg kan skade dit tandkød og hæmme blodgennemstrømningen til tænderne og tandkødet. Dette kan gøre det sværere for dit immunsystem at bekæmpe infektioner og øge risikoen for paradentose.

Nogle medicinske tilstande kan også øge risikoen for paradentose. Disse omfatter diabetes, hjertesygdomme og autoimmune lidelser. Hvis du lider af en af disse tilstande, er det vigtigt at opretholde en god mundhygiejne og søge regelmæssig tandpleje, for at undgå paradentose og andre mundsygdomme. Paradentose har også vist sig at være arvelig. Du kan derfor sagtens have arvet tandsygdommen af en eller flere familiemedlemmer.

Bedste forebyggelse og behandling af begyndende paradentose

Heldigvis er paradentose en tilstand, der kan behandles og kontrolleres, især hvis det opdages tidligt. Din tandlæge eller tandplejer hos VORES TÆNDER Tandklinik, kan hjælpe dig med at udvikle en individuel behandlingsplan, der passer til dine specifikke behov. Behandling af paradentose kan omfatte en dybdegående tandrensning samt fjernelse af plak og tandsten fra tænderne og under tandkødet. Antibiotika og kirurgi kan også være nødvendige i mere alvorlige tilfælde af paradentose.

For at undgå paradentose og andre mundsygdomme er det vigtigt at opretholde en god mundhygiejne. Dette omfatter børstning af tænderne mindst to gange om dagen i mindst to minutter ad gangen, brug af tandtråd eller tandstikkere dagligt, og regelmæssige tandplejekontroller og rensninger. Desuden er det vigtigt at opretholde en god mundhygiejne og regelmæssig tandpleje for at forhindre tilbagefald af paradentose.

Er du ikke allerede tilknyttet en omsorgsfuld tandklinik, så vil vi gerne være din foretrukne i hjertet af Lyngby! Læs meget mere om at blive ny patient hos os.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i Nordsjælland



Åbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os




Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid