Forside » Kan alle behandles med Inman Aligner?

Kan alle behandles med Inman Aligner?

Inman Aligner er udviklet til korrigering af mindre skævheder i tænderne og derfor er behandlingen heller ikke velegnet til alle patienter. Bøjlen har dog effektive resultater på fortænder, som stritter fremad, peger indad, sidder bagved andre tænder eller for tæt på nabotanden samt tænder, som er roteret ud af position. Derved har Inman Aligner sine fordele, når det drejer sig om særligt fortænder og enkelt tænder, hvorimod andre systemer er bedre til at rette større dele af det samlede tandsæt.

Behandling med Inman Aligner og andre former for tandreguleringssystemer kræver desuden, at du har sunde og raske tænder. Hvis du har tandsygdomme som paradentose, kan behandlingen ikke udføres, før sygdomstilstanden er standset. Af samme grund udfører vi altid et grundigt tjek af dine tænder, inden vi påbegynder en eventuel tandreguleringsbehandling.

Hvor længe holder resultatet?

Tænderne kan have tendens til at dreje tilbage til den oprindelige position efter endt behandling. Det afhænger dog af den enkelte patient, hvor langvarigt resultatet er og derfor kan det være svært at give et generelt svar på, hvor længe resultatet holder. Dog varer effekten som regel i nogle år.

Hvis du vil være sikker på, at behandlingen skal have en mere langvarig effekt, kan du efter endt behandling vælge at sove med en skinne om natten, som holder tænderne fast i den ønskede position. Alternativt kan vi fastgøre en retentionstråd på bagsiden af tænderne, som ligeledes sørger for at fastholde tændernes position i munden. Tråden kan ikke ses og er ligeledes ikke kosmetisk skæmmende.

Kan behandlingen skade tænderne?

I teorien er der altid risici forbundet med tandregulering. Dog behandles tusindvis af patienter hvert år og i løbet af de 10 år, hvor behandlingssystemet er blevet anvendt, er der endnu ikke blevet konstateret skader på hverken tænder eller tandnerver i forbindelse med behandlingen.

Der kan dog opstå svage smerter i begyndelsen af behandlingsforløbet, men derudover er der ingen bivirkninger ved Inman Aligner. Bøjlen virker ved at presse tænderne på plads, men trykket er så nænsomt, at det ikke er skadeligt for hverken tænder eller tandkød. Inman Aligner indeholder ikke skadelig kemi og er fremstillet i materialer, der ikke påvirker det naturlige miljø i munden.

Det er dog vigtigt, at du tager bøjlen ud, når du spiser, for at forhindre at den opsamler madrester, som senere kan udvikle sig til tandsten og caries. Du bør desuden altid tage bøjlen ud, når du børster tænder, da fjedre, buer og bøjlegren forhindrer adgang for tandbørsten.

Har du spørgsmål til ovenstående er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig til dit drømme tandsæt.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid