Forside » Hvad er tandregulering?

Hvad er tandregulering?

Tandregulering er et begreb, som dækker over forskellige metoder til at korrigere på uhensigtsmæssige eller kosmetisk skæmmende kæbe- og tandplaceringer. Nogle vælger at få korrigeret tænder af ren og skær forfængelighed, mens tandregulering i andre tilfælde kan være direkte nødvendigt, fordi tandstillingen gør det vanskeligt at holde tænderne rene eller giver hovedpine og smerter i nakken på grund af en øget belastning på tyggemusklerne.

De fleste vil måske umiddelbart forbinde tandregulering med de såkaldte togskinner – en form for bøjle, som mange nok associerer med barndommen og teenage-årene. Af samme grund fravælger en del voksne tandregulering, fordi de ikke bryder sig om tanken om en glinsende og knap så diskret metalbøjle.

Det er dog langt fra altid nødvendigt med togskinner for at få rettet tænder. I dag findes der mange forskellige løsninger til tandregulering til voksne, og en del af dem er faktisk både praktiske, diskrete og billige.

Hos VORES TÆNDER Tandklinik anvender vi ClearCorrect i forbindelse med tandregulering af skæve fortænder. Behandling med ClearCorrect er både effektiv og skånsom, og behandlingsforløbet er ganske kortvarigt – ofte imellem 6 og 16 uger.

Hvornår er det nødvendigt med en tandregulering?

En tandretning for voksne kan være nødvendig, hvis en patients tandstilling besværliggør den daglige rengøring af munden. I sådanne tilfælde vil patienten med tiden kunne udvikle tandsygdomme som paradentose og caries, fordi tandstillingen umuliggør en grundig rengøring af tænder og tandkød.

En forkert tandstilling kan også føre til nakke- og skuldersmerter og hovedpine, fordi tyggemuskulaturen bliver overbelastet. Her vil det være nødvendigt at korrigere tandstillingen for at komme smerter og ubehag til livs.

Mange vælger dog også at få rettet tænder af mere forfængelige grunde. Nogle er måske født med skæve tænder, mens andre patienters tænder med tiden er blevet drejet en smule ud af position. Hvis patienten synes, at tandstillingen er kosmetisk skæmmende, kan en tandregulering med Inman Aligner hurtigt og effektivt rette tænderne ind i den ønskede position.

Hvis du vil høre mere om muligheden for at få foretaget tandregulering i Lyngby og omegn, er du altid velkommen i VORES TÆNDER Tandklinik. Vi giver gerne en professionel vurdering af dine muligheder for tandregulering, hvis du føler, at det er nødvendigt at få rettet tænder – uanset hvilket behov, der måtte være tale om.

Hvad kan en tandregulering afhjælpe?

Da der kan være både medicinske og kosmetiske årsager til at få rettet tænder, varierer formålet med en tandregulering for voksne også fra patient til patient.

En tandregulering kan først og fremmest give et pænere smil hos patienter, som føler, at deres tandstilling skæmmer udseendet, og derfor vælger mange at få rettet tænder for at afhjælpe tandstillingsfejl som trangstilling og udstående, skæve eller strittende fortænder.

En forkert tandstilling kan dog også påvirke andet end selvtilliden. Nogle patienter oplever eksempelvis smerter og ubehag i andre dele af kroppen på grund af tændernes placering i munden. Hos dem vil en tandregulering kunne afhjælpe symptomer som smerter i nakke, ryg og skuldre eller kronisk hovedpine, som skyldes overbelastning af tyggemusklerne.

Hos andre patienter kan en tandretning for voksne også afhjælpe caries, tandkødsbetændelse, paradentose og andre tandsygdomme- og tilstande, fordi det vil blive nemmere for dem at holde tænderne rene efter en tandregulering.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid