Forside » Er der forskel på tandkirurgi og operationer?

Er der forskel på tandkirurgi og operationer?

De to begreber ”tandkirurgi” og ”operation” bliver ofte brugt i flæng, og operation og tandkirurgi er som udgangspunkt det samme – og dog ikke helt. Kort fortalt er tandkirurgi selve indgrebet, mens operationen er hele processen fra start til slut.

Som tandlæger med speciale i tandkirurgi gør vi brug af vores videreuddannelse, når vi foretager et tandkirurgisk indgreb, så du som patient altid er sikret den mest kyndige behandling. Det er trods alt et spørgsmål om tillid, når du lægger dig i tandlægestolen, og derfor er vores omfattende viden om tandkirurgi et helt afgørende fundament, der skal være på plads, for at vi kan tilbyde vores patienter tandoperationer.

Derimod er det vores empati, indlevelse i vores patienters ve og vel samt vores generelle viden om tænder, tandkød og munden, der gør os i stand til at foretage beslutninger og at give råd og vejledning, som gør hele operationsforløbet til en vellykket proces.

Hvornår er der tale om en operation?

Ordet ”operation” dækker over hele forløbet før, under og efter det kirurgiske indgreb. Eksempelvis kan hele processen i forbindelse med en implantatbehandling kaldes for en operation.

En implantatbehandling er forholdsvist langvarig og kræver flere indgreb og passive perioder af op til 6 måneder. Undervejs skal der fremstilles implantater, tandkødet skal have tid til at hele, og implantatskruerne skal have tid til at blive integreret i kæbeknoglen. Hele forløbet må derfor opfattes som én behandling, og det kan ikke nytte noget at tale om flere operationer, da hele seancen som udgangspunkt er én lang operation, hvor ingen af de kirurgiske indgreb og de mellemliggende venteperioder kan udelades.

Det samme gør sig gældende i forbindelse med mange andre tandkirurgiske behandlinger, selvom det er de færreste indgreb, der er lige så tidskrævende som en implantatbehandling. Eksempelvis kan hele forløbet med at fjerne en visdomstand også kaldes for en operation – lige fra forundersøgelse til operationssåret er helet.

Hvornår er der tale om kirurgi?

Hvor ”operation” betegner hele forløbet, dækker ordet ”kirurgi” kun over selve det operative indgreb – altså det eller de fysiske indgreb vi foretager i din mund ved hjælp af instrumenter. I forbindelse med en implantatbehandling udgør tandkirurgien eksempelvis de dele af behandlingen, hvor vi skruer implantatskruen fast i kæbeknoglen og påsætter mellemled og kroner.

Ligeledes taler vi også om kirurgi, når vi i forbindelse med fjernelse af en visdomstand operativt skubber tandkødet til side, så vi kan fjerne tanden. De øvrige dele af behandlingen som røntgen, helingsperiode og eventuel antibiotikabehandling betegner vi som ”operation”.

Hos VORES TÆNDER Tandklinik engagerer vi os altid i hele processen – ikke mindst i selve tandkirurgien, som selvsagt er den vigtigste forudsætning for en vellykket operation. Selvom vores uddannelse og erfaring gør os i stand til udføre kirurgiske indgreb med omhu og præcision, er det dog vores viden om alle faser af operationen, der gør os i stand til at gøre hele forløbet til en succes.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i NordsjællandÅbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os
Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid