Tandlæge og Tandlæger Paulina Kempa

Sunde tænder hele livet

Vil du gerne booke tid til en undersøgelse, eller har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at give dig vores bedste behandling.

Ring 45 87 22 61

... eller indtast telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Forside » Hvordan foregår en paradentose behandling?

Hvordan foregår en paradentose behandling?

Hos VORES TÆNDER Tandklinik har vi stor erfaring i paradentose behandling. Undersøgelser viser at 12% af befolkningen har paradentose i større eller mindre grad, hvorfor det er relevant at kende til behandlingsprocessen. Formålet med dette blogindlæg er at give dig som patient klarhed over behandlingen trin for trin. Med dette ønsker vi at du kan føle dig tryg ved en eventuel paradentose behandling med afsæt i kendskabet til proceduren.

Hvad er paradentose?

Paradentose, også kendt som paradontose eller parodontitis, opstår i forbindelse med, at dit tandkød har været ramt af tandkødsbetændelse i en længere periode, uden at det er blevet behandlet. På denne måde har bakterierne, spredt sig til de dybereliggende væv i tandkødet, og ned mod tandroden.

Dette vil på sigt føre til at knoglen bliver nedbrudt og tanden løsner sig, hvis det ikke bliver behandlet. Tandsygdommen kaldes også for “de løse tænders sygdom”, da mange desværre vil kunne opleve, at parodontosen påvirker tændernes fæste, hvorfor tænderne vil kunne blive løse og i værste tilfælde falde ud. At tænderne bliver løse og falder ud sker kun ved meget fremtræden paradentose. Ved at gå til dine regelmæssige eftersyn hos tandlægen, sikrer du således at en eventuel tandkødsbetændelse vil opdages og dermed kan videreudviklingen til paradentose undgås.

Hvornår skal paradentose behandles?

Selvom vi lægger vægt på forebyggelse hos VORES TÆNDER Tandklinik, kan det desværre være nødvendigt at behandle paradentose, hvis tilstanden har fået lov at udvikle sig. Behandlingen afhænger dog af, hvor fremskreden paradentosen er.

Ved at måle dybden på tandkødslommerne kan vi afgøre, hvilken behandling, der egner sig bedst. Hvis tandkødslommerne er mellem 3-5 mm i dybden, vil behandlingen bestå i en mere dybdegående tandrensning, en såkaldt tandrodsrensning. Her fjerner vi de dårlige bakterier fra tandkødslommerne for at forhindre, at de angriber tandknoglen med det resultat, at tænderne mister deres fæste.

Hvis tandkødslommerne er mere end 5 mm i dybden, kan det være nødvendigt at fjerne det betændte tandkød kirurgisk for at få overblik og mulighed for at fjerne bakteriebelægningerne. Fordelen ved en kirurgisk paradentosebehandling er, at tandkødslommerne bliver mindre, hvilket gør det nemmere at forebygge paradentoseangreb i fremtiden.

En paradentosebehandling skal foretages, inden paradentosen har fået tag i tandknoglen. For når tandknoglen først er gået til grunde, er det ikke muligt at genetablere den.

Hvordan foregår en paradentose behandling?

Paradontosebehandlingen omfatter i første omgang en kortlægning af sygdommens omfang. Dette gøres ved at opmåle tandkødslommerne (seks mål for hver tand) ved hjælp af et millimetermål. Tandkødslommernes dybde er et udtryk for, hvor meget kæbeknoglen omkring tænderne er blevet nedbrudt. Det kan endvidere være nødvendigt at få taget røntgenbilleder af tænderne for at få et mere præcist billede af sygdommens omfang. Røntgenbilleder benyttes for at kunne diagnosticere tænder og knogle ved en konsultation hos tandlægen. Hos VORES TÆNDER Tandklinik tilbyder vi 2D-panorama røntgen, som giver tandlægen en fuld oversigt over tænder og kæbeparti. Et 2D-billede kan desuden sektionsopdele kindtænderne og på den måde give tandlægen det fulde overblik over både tænder og kæbedele.

På baggrund af de informationer man nu har indhentet, foretages selve parodentosebehandlingen, der består af en udrensning af tandkødslommerne samt rensning og afglatning af tændernes rodoverflader (tandrodsrensninger). Er lommerne meget dybe og betændte, kan det være nødvendigt at foretage behandlingen under lokalbedøvelse.

Paradentose behandling og lokalbedøvelse

Hvis det viser sig at din pågældende tandsituation kræver behandling under lokalbedøvelse, så frygt ej. Hos VORES TÆNDER Tandklinik håndterer vi bedøvelsesproceduren på en 100% smertefri måde. Vores team af tandlæger er eksperter i at levere veludførte bedøvelser, som tager udgangspunkt i den enkelte patient. Vi kan således tilbyde fuldkommen smertefrie tandbehandlinger. Vores behandlinger tager altid udgangspunkt i den enkelte patient. Vi anvender forskellige teknikker afhængig af den enkelte patients ønsker og behov. Vores største interesse er, at vores patienter ikke oplever nogen former for smerte eller ubehag før, under og efter en tandbehandling. På den måde bliver det en god og tryg oplevelse at gå til tandlæge.

Smertefri tandbehandling

Hos VORES TÆNDER Tandklinik er alle vores tandbehandlinger fuldkommen smertefrie. Vi håndterer ligeledes vores bedøvelsesprocedure på en smertefri måde, hvorfor du aldrig vil mærke smerter og ubehag ved en tandbehandling hos os. Måske har du tidligere oplevet at selve bedøvelsen var værre end selve behandlingen eller at dine tidligere tandlægebesøg har været lig med smertefulde tandbehandlinger. Dette er ikke tilfældet hos os. Vi udfører hun smertefrie behandlinger. Det er afgørende for os at kunne tilbyde dig den helt rette løsning med henblik på altid at sikre dig en smertefri bedøvelse uden nogen form for bivirkninger, som samtidig opfylder dine ønsker og behov.

Hos VORES TÆNDER Tandklinik sørger vi for smertefri tandbehandling. Vi er opmærksomme på dig og lytter således til dine behov. Det skal altid være en god og tryg oplevelse at gå til tandlæge, hvilket er i vores største interesse at imødekomme. Skal vi være din lokale tandlæge?

Paradentose behandling – Er der smerter forbundet med behandlingen?

Mindre tandrodsrensninger gør for det meste ikke ondt, men hvis tandkødslommerne er meget dybe, kan det være nødvendigt at lægge en lokalbedøvelse. I forbindelse med kirurgiske paradentoseoperationer vil man kunne opleve svage smerter i dagene efter operationen. De er dog heldigvis ikke værre, end at almindeligt smertestillende medicin kan dæmpe dem. Det kan desuden være nødvendigt at skylle munden i klorhexidin og at supplere med antibiotika for at forbedre resultatet og nedbringe risikoen for infektioner, som kan medføre smerter.

Hos VORES TÆNDER Tandklinik bestræber vi os på at tilbyde smertefri behandling – hver gang. Vi lægger desuden vægt på, at vores patienter er velinformerede inden en behandling, og derfor vil vi altid sætte dig grundigt ind i proceduren inden en paradentoseoperation, så du ikke står tilbage med nogle spørgsmål om hverken indgreb, eventuelle smerter eller det efterfølgende forløb.

Efter endt behandling vil vi naturligvis rådgive dig om smertestillende medicin og brug af antibiotika, hvis det er nødvendigt, ligesom vi selvfølgelig vil gøre alt for, at selve operationen forløber smertefrit.

Symptomer på paradentose

Problemet med paradentose er at tandsygdommen sjældent giver symptomer, før tilstanden er omfattende. Det er derfor vigtigt, at din tandlæge eller tandplejer regelmæssigt kontrollerer tandkødslommernes dybde, og behandler hvis nødvendigt. På den måde kan tandkødet forblive sundt. Dog kan det fæste, som tanden har mistet på grund af betændelsen, desværre ikke gendannes.

Sådan undgår du paradentose og bevarer et sundt tandkød

For at undgå at få paradentose, er det vigtigste du kan gøre, at sørge for at du har god mundhygiejne. Det du selv bedst kan gøre er således at have fokus på din forebyggende tandpleje. Rygestop og god mundhygiejne er afgørende for at bevare et sund tandkød og undgå paradentose. Er du ramt af parodontose, bør du forebygge forværring og søge behandling.

Har du parodontose, vil tandsten og bakterier kunne kravle ned i dine tandkødslommer. Og så er en dybdegående rens hos tandlægen nødvendig for at forbygge at knoglen, som holder på tænderne, ikke trækker sig yderligere.

Under den forebyggende tandpleje hører det at børste sine 2-3 gange dagligt, efter tandlægens anvisninger. Desuden er det fordelagtigt at supplere med tandtråd eller andre former for mellemrumsbørster. Du kan altid forhøre dig hos din tandlæge, hvis du har brug for specifik råd og vejledning. Din tandlæge hos VORES TÆNDER Tandklinik vil altid hjælpe dig i forhold til at vælge hvilke hjælpemidler der er bedst for dig og hvordan de skal anvendes i netop dit tilfælde.

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Ny patient

Ny patient

Et besøg hos os skal være en god oplevelse – hver gang

Behandlinger

Behandlinger

Fra undersøgelser til implantater – vi tilbyder de fleste behandlinger

Priser

Priser

Vi leverer høj kvalitet til fair priser samt rabat til studerende

Kontakt

tandlæge logo

VORES TÆNDER Tandklinik

Lyngby Hovedgade 66B, 1.tv.
2800 Kgs. Lyngby

info@vorestaender.dk
45 87 22 61

Cookie- og privatlivspolitik

Vi er også


akut tandlæge - Tandlægevagten i Nordsjælland



Åbningstider

Mandag 07.30 - 17.30
Tirsdag 07.30 - 17.30
Onsdag 07.30 - 17.30
Torsdag 07.30 - 17.30
Fredag 07.30 - 15.00
Lørdag 08.00 - 15.00

Følg os

Facebook

Linkedin

Instagram

VORES TÆNDER har 4.9/5
ud af 42 anmeldelser på Facebook.

Find os




Betal med

betalingsmuligheder - tandlæge ydelser

×

Menu

Skriv til os

Book tid